Van oudsher ontvangen uitvaartverzorgers kortingen (provisie) op uitvaartproducten. Dat kon zijn op advertentiekosten bij de regionale krant, de kist en/of andere producten. Deze kortingen kwamen aan de uitvaartverzorger toe, als onderdeel van het inkomen. Veruit de meeste uitvaartverzorgers waren in dienst van een vereninging of verzekering en ontvingen voor het regelen van een uitvaart een (laag) basisbedrag.
Door deze korting werd niet alleen het inkomen verbeterd, ook kon de leverancier hiermee de uitvaartverzorger aan zich binden.

Tegenwoordig werken de meeste uitvaartverzorg-st-ers als zelfstandig ondernemer. Zij werken op basis van een uurtarief, waarbij standaard zo'n 20 uur in rekening wordt gebracht voor het regelen en begeleiden van een uitvaart. Met het berekenen van een uurtarief voor hun diensten zijn zij niet meer afhankelijk van kortingen. Hierdoor worden de kosten transparanter en kunnen eventuele kortingen verrekend worden met de opdrachtgever.

 


Terug naar inhoudsopgave Tips en wetenswaardigheden

Terug naar inhoudsopgave Uitvaart Encyclopedie

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief